Implant Dentar

Implant Dentar

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o piesa din titan cu forma unui surub care este creata pentru a inlocui radacina unui dinte natural care a fost pierdut.Materialul din care este fabricat respectiv titanul este biocompatibil,fiind materialul din care se realizeaza majoritatea protezelor din organism,asadar sansele de respingere ale organismului sunt minime.
Implanturile dentare sunt proiectate sa arate,sa fie percepute si sa functioneze ca un dinte natural.

Care sunt avantajele implantului dentar?

Unul dintre principalele avantaje ale folosirii implantului dentar il reprezinta conservarea dintilor vecini (care ar trebuii preparati pentru realizarea unei punti),deasemenea un alt avantaj este si conservarea osului si gigiei aferente(care in conditii normale se pierde daca este inserat implantul).

In ce consta interventia?

Interventia de aplicare a unui implant dentar se face cu anestezie locala(la fel ca in cazul unei extractii dentare)se indeparteza gingia in zona respectiva ,se insera implantul in sul maxilar dupa care se sutureza gingia ,dupa approximative 10 zile firele sunt indepartate.Manopera de inserare a unui implant poate dura intre 30 min si 1,5 ore in functie de complexitatea cazului.
Dupa interventie pacientul isi poate desfasura fara probleme activitatile fizice obisnuite.
Interventia nu este dureroasa,iar eventualele durer aparute dupa interventie pot fii reduse cu ajutorul calmantelor uzuale ce vor fii recomandate de medicul specialist.
Pentru a putea fii protezate implanturile au nevoie de o perioada intre 3 si 6 luni,(perioada de timp in care osul va creste intre spirele implantului si ii va conferi o stabilitate foarte buna).